Mijn naam is Nathalie Boor en ik ben met mijn zevenjarige Highland pony, Norseman, bij DressuurNatuurlijk geweest. De aanleiding was bewegingsproblemen en een blessure van mijn paard, maar parallel daaraan wilde ik hem laten doorrijden.

De keuze voor DressuurNatuurlijk heb ik gemaakt op basis van de visie van Astrid dat dressuur er is om het paard te ondersteunen in zijn ontwikkeling. Daarnaast was voor mij essentieel dat er getraind werd dmv natural horsemanship. Bij DressuurNatuurlijk kwamen zo mijn wensen samen.

Ikzelf heb nog nooit zo goed les gehad, dat durf ik ronduit te beweren. Astrid neemt kleine stapjes en is didactisch erg sterk. Ik heb geleerd om tijdens het rijden te voelen. Hoe zit ik, hoe reageert mijn paard? Niet alleen mijn paard heeft veel geleerd in een korte tijd, ook ik! En last but not least: er is veel meer rust en subtiliteit gekomen in onze interactie. Hoe fijn is dat!

De eerste maand stond mijn pony in volledige training, vanaf de tweede maand in pension en ben ik zelf gaan rijden en heb ik les genomen van Astrid. Deze training heeft ons het volgende
opgeleverd:

  • ik heb weer een gemotiveerd paard! Hij vindt het leuk om te gaan rijden. 
  • mijn paard gebruikt zijn lichaam beter. Waardoor hij zijn voorhand ontziet en zijn schouderbelessure is verminderd.
  • ik leer beter rijden! En wil nog meer leren. Niet alleen buitenrijden maar mezelf en mijn paard gymnastiseren door middel van dressuur, zodat we nog 20 jaar door kunnen.
  • ik kan mijn paard zonder problemen in de trailer laden.
  • er is rust en subtiliteit in onze communicatie gekomen.

Over Astrid kan ik alleen maar positief zijn. Haar kennis van paarden, dressuur en mensen is aanzienlijk. Niet onbelangrijk is dat zij deze kennis heel gestructureerd en duidelijk kan overbrengen. Daarnaast is haar wijze van communiceren open, eerlijk en tactvol. Om te kunnen ontwikkelen en te kunnen groeien moet ik me veilig voelen en dat gevoel kan Astrid geven. Niet voor niets is DressuurNatuurlijk een training voor mens en paard.

De service bij DressuurNatuurlijk ging verder dan de training van mij en mijn paard. Ook bij mijn zoektocht naar een zadel wilde Astrid meedenken en meekijken. En op het moment dat er meer tijd nodig is, neemt Astrid deze tijd. Op een dag vond ik zelfs een filmpje en prachtige foto in mijn mailbox. Erg attent.

Voor mij en mijn pony was de training bij DressuurNatuurlijk de investering meer dan waard. We hebben een grote sprong voorwaarts gemaakt. Meer dan na twee jaar wekelijks lessen. Ik kan DressuurNatuurlijk van harte aanbevelen.

- Nathalie en Norseman

Contactgegevens

DressuurNatuurlijk
Tel:+31 (0)6-54 22 39 34
E: [email protected]
KvK: 37074475
BTW nr: NL 1908.59.003.B.02