Missie & Visie

Op deze pagina kun je lezen over onze missie en visie met betrekking tot de omgang en training van paarden.

Werkwijze

We werken op een diervriendelijke wijze, waarbij rekening gehouden wordt met het paard als vluchtdier, kuddedier en prooidier. Niet enkel in de training maar ook in de wijze waarop de paarden gehuisvest worden. Tijdens de trainingen en opleidingen werken we met een lang termijn plan. Dat betekent dat je tijd, aandacht en structuur aanbrengt in de training van jou en je paard. Alle bouwstenen hebben een functie en samen zorgen ze ervoor dat je samen met je paard met plezier naar je doel toe werkt.

Missie 

Onze Missie is het overbrengen van kennis met betrekking tot omgang, training, communicatie en bewegingsproblemen. We geloven dat kennis de sleutel is tot begrip, het verfijnen van communicatie en het vergroten van het plezier in de samenwerking tussen ruiter en paard.

Visie 

DressuurNatuurlijk richt zich door middel van het aanbieden van online programma's op het verspreiden van kennis en vaardigheid in de omgang, training, klassieke rijkunst, revalidatie, beleren en het oplossen van gedragsproblemen.

Door het vergroten van je kennis en vaardigheid kan de harmonie en het plezier in de samenwerking tussen jouw en je paard verder groeien.
Of jouw passie nu recreatief rijden, wedstrijdgericht, klassieke rijkunst of academische rijkunst is!

De gemiddelde leeftijd van het sportpaard in Nederland ligt rond de 7 jaar. Door het vergroten van de kennis en de vaardigheid over het werken met rechtrichtende buigingsarbeid, evenwicht en balans willen we een bijdrage leveren aan het verhogen van de levensduur van het paard.

Hierdoor kan het paard langer in het arbeidsproces blijven en met plezier zijn werk doen.

DressuurNatuurlijk wil voor jou en je paard een online leeromgeving bieden waar je jezelf kan blijven ontwikkelen. Dit vraagt de wil om altijd te blijven leren op alle gebieden. Zowel op het gebied van alles wat met de paardenwereld te maken heeft (communicatie, trainingsmethoden, behandelwijze etc) maar ook zeker op het gebied van zelfontwikkeling zal er een continu leerproces bestaan.

Eerlijk durven kijken naar je eigen aandeel in wat er gebeurd in de relatie met je paard. Verantwoordelijkheid durven nemen en je gedrag aanpassen. Dat laatste is misschien wel de grootste uitdaging en zal veel betekenen voor jouw en je paard!

Contactgegevens

DressuurNatuurlijk
Tel:+31 (0)6-54 22 39 34
E: [email protected]
KvK: 37074475
BTW nr: NL 1908.59.003.B.02