De paarden die we vandaag de dag als maatje hebben lijken heel ver af te staan van wilde soort genoten die vrij op de steppen leven. Toch is er in verhouding niet zo heel veel veranderd in de manier waarop onze paarden denken, reageren en communiceren. Wat wel erg veranderd is, is de manier waarop paarden gehouden worden. Denk aan de omgeving en de huisvesting en het feit dat ze met mensen in aanraking komen omdat we ze willen trainen.

EEN GROOT DEEL van de uitdagingen waar we in de training en omgang tegen aanlopen hoeven niet aanwezig te zijn wanneer we ons meer verdiepen in hoe paarden leren en communiceren. En geloof mij dat het niet zo ingewikkeld is als dat het misschien lijkt. We weten het alleen vaak niet! Gelukkig kunnen we het allemaal leren :)

Leer dezelfde taal spreken als je paard, jullie samenwerking is het waard!

Ontdek de geheimen van

de paardentaal

 • Paarden in het wild
 • Observatie
 • Communicatie
 • Gevoel
 • Persoonlijke ruimte
 • Het maken van contact
 • Samen aan het werk
Geef mij toegang!

Wat kun je verwachten?

 

Online training

Ontdek de geheimen van de paardentaal is een online training waarmee je thuis kunt leren in je eigen tijd en op je eigen niveau. Zowel thuis achter je computer / tablet of op stal bij je paard op je mobiele telefoon. Het enige dat je nodig hebt is een goede internet verbinding en jij hebt jouw persoonlijke instructie altijd bij je in de buurt!

Modules

In 12 modules en 27 lessen leer jij alles over de paardentaal en hoe je dat kunt vertalen in de omgang en training met je paard. Door middel van uitgebreide thoerievideo's, werkboeken, opdrachten en PDF bestanden proberen we de lessen zo duidelijk mogelijk voor je neer te zetten.

 

Werkboeken en PDF's 

Je ontvangt een theorie -en praktijkwerkboek om de stof uit de online training zo goed mogelijk te bevestigen en het geleerde in praktijk te kunnen uitvoeren met je paard. Daarnaast krijg je toegang tot handige PDF bestanden die je uit kunt printen en mee kunt nemen naar stal. 

Kijkje bij trainingen 

Naast de video's uit de online training krijg je ook toegang tot video's waarin er getraind word met onervaren paarden en kun je mee kijken tijdens lessen. Op deze manier worden er veel verschillende 'uitdagingen' in beeld gebracht en kun je mee kijken hoe dat in praktijk word opgelost. 

Online community

Kom in contact met gelijkgestemde, stel al je vragen aan ons en aan elkaar en stuur je trainingsvideo's in voor persoonlijke feedback!

 

 

 

Onbeperkt toegang

Je houd onbeperkt toegang tot alles. Dat betekend dat wanneer je niet zoveel tijd hebt je ook over een paard maanden (of paar jaar ;)) nog kunt inloggen. Dit geld voor al het materiaal waar je op dit moment toegang toe hebt. 

 

Dit heeft mij zo ontzettend veel gebracht! Er zat zoveel meer in dat dat ik verwacht had. 'Baad het niet schaad het niet' dacht ik voor dit prijsje. Dat bleek dus echt niet van toepassing. Zo waardevol. Ik kan hier zeker een jaar mee vooruit en ik ga hier voor de rest van mijn leven iets aan hebben. Dit gaat zoveel verder dan alleen het trainen met je paard. Heel erg bedankt! - Risanne Wit

Herken je jezelf in één (of meerdere) van onderstaande punten?

 

 • Ik wil graag meer leren over het natuurlijk gedrag van mijn paard.
 • Ik wil graag leren hoe ik het natuurlijk gedrag kan doorvertalen naar de omgang en training met mijn paard.
 • Ik wil mijn paard graag beter leren begrijpen.
 • Ik wil graag duidelijk voor mijn paard kunnen zijn zonder boos te worden of mijn geduld te verliezen.
 • Ik wil graag leren om me bewust te zijn van wat ik voel en wat ik doe, en hoe ik dat positief in kan zetten naar mijn paard toe.
 • Ik merk op de grond dat mijn paard soms zijn 'manieren' vergeet. Ik wil graag meer rust in de dagelijkse omgang. 
 • Ik wil dezelfde taal leren spreken als mijn paard.
 • Ik wil me blijven verbeteren als eigenaar/trainer voor mijn paard.
Klik hier om meteen te beginnen!

Wat levert het jou op

 • Kennis en vaardigheden om te kunnen communiceren met je paard vanuit zijn belevingswereld.
 • Je paard feilloos kunnen lezen waardoor je gemakkelijk kunt inspelen op wat je paard nodig heeft.
 • Je paard die jou als leider verkiest omdat hij zich veilig bij je voelt.
 • Rust in de omgang en training, wat resulteert in een betere samenwerking.
 • Bewustzijn van je eigen lichaamstaal en hoe je deze kunt inzetten in de communicatie met je paard.
 • Spelenderwijs leren met je paard.

Ontdek de geheimen van

de paardentaal

 • Paarden in het wild
 • Observatie
 • Communicatie
 • Gevoel
 • Persoonlijke ruimte
 • Het maken van contact
 • Samen aan het werk
Geef mij toegang!

Wat nou als.........

.....Ik meer begeleiding nodig heb
Na aanschaf krijg je automatisch toegang tot de online community. Hier kun je vragen stellen aan ons (of aan anderen). Daarnaast zullen we de meest gestelde vragen ook nog een keer wekelijks algemeen beantwoorden zodat we hier gezamenlijk van kunnen leren. 

Verder is het in de online community mogelijk om je eigen trainingsvideo's in te sturen. Als je ergens tegen aanloopt kun hier via deze weg specifiek feedback op ontvangen.

.....Ik nog weinig tot geen kennis heb (op dit gebied)
Dat is geen probleem. Door de stap voor stap uitleg en uitgebreide video's met aanvullend materiaal kun je ook zonder kennis instappen en mee komen :). 

.....Ik niet altijd tijd heb om structureel verder te gaan met de training
Ieder zijn situatie is anders en iedereen leert op zijn eigen tempo en niveau. Daarom hebben we de keus gemaakt om na aanschaf de toegang onbeperkt te houden. Zo krijgt iedereen ruimte om de training op zijn of haar eigen manier in te vullen.

.....Het niet voor mijn paard werkt
Dat is bij deze training geen optie :). Omdat je meer leert over waar de paarden van oorsprong vandaan komen en je je paard juist leert aanspreken in zijn eigen taal werkt dit 100% zeker voor alle paarden! Meest gestelde vragen

Is de betaling eenmalig?
Ja! Het is een eenmalige betaling en daarna hou je onbeperkt toegang. Je zit dus nergens aan vast.

Kan ik online leren met mijn paard?
Ja dat kan écht! Door alle online ontwikkelingen in de afgelopen jaren krijg je de mogelijkheid om de informatie overal vandaan te halen en hoef je niet meer specifiek naar een locatie toe (die over het algemeen heel ver weg zijn ;)). Door het uitgebreide beeldmateriaal met verschillende paarden kunnen we de dingen heel duidelijk in beeld brengen. We zien zulke mooie resultaten bij de mensen om ons heen! 

 

 

Krijg ik iets thuis gestuurd?
De training is volledig virtueel. De praktijkwerkboeken, theoriewerkboeken en het andere cursus materiaal is allemaal downloadbaar en in de online leeromgeving te vinden. Je kunt dit bekijken / downloaden op de computer, telefoon, tablet etc.

Is online leren beter dan persoonlijke begeleiding?
Uiteraard heeft het beide zijn voordelen. Wat een heel groot voordeel is van het online leren is dat er heel goed is nagedacht over wat we behandelen en hoe we het in beeld brengen op een manier die voor jou zo duidelijk mogelijk is. Daarnaast kun je zo vaak terug kijken als je wil. Ook als je bij je paard bent en je er even niet uitkomt. Je hebt jouw persoonlijke instructie dus altijd bij je in de buurt!

 

Klik hier om meteen te beginnen!