Zelfstudie programma

Paardengedrag, communicatie & leiderschap

Verdiep je in de belevingswereld van je paard en wordt een betere partner voor je paard.
INSCHRIJVING GESLOTEN
 
 Start nu dírect!
 Krijg meteen toegang
 20 uur
 Studiemateriaal

Je staat op het punt om een belangrijke keus te maken voor de relatie van jou en je paard.....

Dit programma heeft 3 pijlers:

1. Het vergroten van je kennis

Om een goede leider te zijn voor je paard heb je zowel kennis nodig over je paard zijn belevingswereld, als ook over je eigen lichaamstaal. In deze cursus leer je de essentiële informatie die je nodig hebt om je paard goed te begrijpen en om te communiceren zonder ruis.

Met de kennis die je opdoet…..

 • weet je hoe de paarden onderling communiceren en weet je hoe je deze communicatie kunt vertalen naar je training
 • weet je het verschil tussen de verschillende type paarden en hun reacties op de gevoelsgebieden
 • ben je op de hoogte van de verschillende manieren waarop paarden met spanning omgaan en hoe je dit kunt herkennen bij je paard
 • weet je hoe je het leiderschap bij je paard kan verkrijgen
 • weet je de verschillende leiderschapsvormen te herkennen
 • weet je welke mogelijkheden je hebt na het verkrijgen van het leiderschap om variatie en afwisseling te brengen in het loswerken

2. Je vaardigheden oefenen in de praktijk

Om een goede leider te zijn voor je paard en het contact aan te gaan heb je een aantal vaardigheden nodig. Je vaardigheden (willen) ontwikkelen is een belangrijke eigenschap van de bewuste trainer. Het is dan ook belangrijk om een open leerhouding te hebben en uitzonderlijk goed te worden in de vaardigheden die je nodig hebt om je paard te lezen en te communiceren met je paard.

Met de vaardigheden die je leert……

 • kun je je lichaamshouding en positie bewust inzetten in je communicatie
 • kun je in alle rust het leiderschap verkrijgen
 • ervaar je de grote uitwerking van kleine details in je communicatie
 • voel je een dieper contact met je paard, gebaseerd op wederzijds begrip
 • heb je een ruime keus aan variatie oefeningen om je connectie te verfijnen en te ‘checken’ 

3. Bewustwording en zelfreflectie inzetten om te leren

Het werken aan het leiderschap en contact met je paard zijn bij uitstek onderdelen die je leert in de praktijk. Door het beantwoorden van de vragen in je werkboeken word je uitgenodigd tot zelfreflectie en bewustwording. Dit zijn belangrijke stappen in het proces van je ontwikkeling.

Door het vergroten van je bewustwording en zelfreflectie kun je………………….

 • tot zuivere communicatie komen met je paard
 • je eigen leraar zijn met je paard als spiegel
 • eigen keuzes maken in wat jij en je paard nodig hebben
 • leren om zelf verantwoording te nemen voor een situatie en deze, indien nodig, ook veranderen
 • ontdekken wat jouw sterke kanten en valkuilen zijn in je communicatie met je paard
INSCHRIJVING GESLOTEN

Wat je krijgt als je mee doet

4 modules met 70 hoofdstukken en 8 werkboeken
Masterclasses, theorie, praktijk, trainings- en lesvideo's
Checklijsten, tekeningen, formulieren en lifetime access

En nog veel meer.....

INSCHRIJVING GESLOTEN

Wat maakt dit programma zo succesvol?

Dit is niet 'zomaar' een programma...

 

Dit programma is ontwikkeld na meer dan 30 jaar ervaring met duizenden (trainings)paarden en hun eigenaren. Zowel paarden zonder rugzak als paarden met mentale en gedragsproblemen. Dit is geen typische online cursus waarbij je een beeld krijgt te zien en je vervolgens zelf kunt uitzoeken hoe je daar moet komen. Dit is een cursus die jou stap-voor-stap mee neemt in het volledige proces en die jou niet met vragen achter laat. 

Deze cursus draait niet om inspiratie maar maakt jou een volwaardige trainer die kan inspelen op elke situatie en die zijn paard kan aanspreken in de taal die hij begrijpt. Dit is  jouw kans om vanuit huis mee te doen en de best mogelijke trainer voor je paard te worden.

Elke beslissing die je op dit moment neemt bepaald hoe je toekomst er uit komt te zien. Neem nu die beslissing en sluit je aan bij het programma die jou en je paard de mooiste toekomst samen geeft.

INSCHRIJVING GESLOTEN

Ontmoet jouw instructeur

Astrid van der Ploeg

Na duizenden paarden en hun eigenaren te hebben begeleid kan Astrid worden beschouwd als expert op het gebied van natural horsemanship, klassieke rijkunst, jonge paarden, gedragsproblematiek en revalidatie. 

Astrid gebruikt alle ervaring en vaardigheden in haar online leerprogramma's waarbij deelnemers met hun paarden de mooiste transformaties ondergaan. 

INSCHRIJVING GESLOTEN

Programma inhoud

Paardengedrag, communicatie en leiderschap

Dit programma is een uniek leerprogramma op het gebied van paardengedrag, communicatie en leiderschap. Het is een uitgebreid lesprogramma boordevol theorie en praktijk, videolessen, werkboeken en bonussen.

Samen leggen we de basis voor jullie mooiste toekomst samen. 

INSCHRIJVING GESLOTEN

Paardengedrag, communicatie & leiderschap

Loswerken

Het loswerken is het eerste trainingsonderdeel waarin ik vaak begin wanneer ik start met een nieuw paard. Het geeft mij de gelegenheid om informatie te verzamelen over het karakter en de gevoeligheid van het paard en het geeft ons beide gelegenheid om kennis te maken in relatieve vrijheid.

Ook de eerste afspraken over hoe we met elkaar omgaan worden tijdens het loswerken gemaakt. Dit maakt de verdere training en communicatie vaak een heel stuk prettiger. Door het paard aan te spreken in zijn taal maak ik de kans zo groot mogelijk dat hij mij begrijpt.

Het verkrijgen van contact, communicatie en leiderschap door controle van richting en snelheid zijn de eerste doelen in het loswerken. Van daaruit ontstaat de mogelijkheid bij het paard om zich veilig te voelen wat resulteert in rust en ontspanning. 

Wat deelnemers over het programma zeggen

Carolien van de Giessen

 

'De uitgebreide en logische opbouw van de 4 modules in de online cursus loswerken zullen je alle handvatten geven om de fijne technieken van het loswerken onder de knie te krijgen. Je zult ondervinden dat je band met jouw paard met de dag zal groeien en intenser wordt.

De duidelijke en heldere theorie –en praktijkboeken, de theorie video’s en de talrijke instructievideo’s helpen je om stap voor stap de technieken van het loswerken onder de knie te krijgen dan wel te verfijnen. Je begint letterlijk bij de basis en door middel van een gestructureerd stappenplan kun je vol vertrouwen elke fase in je eigen tempo doorlopen.

Loswerken is door de jaren heen mijn favoriete trainingsonderdeel geworden. Met elk paard wat op mijn pad komt, bestaan de eerste kennismaking en training uit het onderdeel Loswerken. Het gevoel wat een paard je geeft in het proces als er totale vertrouwen en connectie ontstaat, is met geen pen te beschrijven.

Ik kan daarom het online programma Loswerken aan elke paardenliefhebber van harte aanbevelen.’

Anne Noordenbos

'Onlangs ben ik gestart met het online programma  loswerken . Ik ben enorm (positief) verrast over het programma.

Het is onwijs mooi en fijn opgezet, er word duidelijk uitgelegd wat het loswerken inhoud, wat hier bij komt kijken en bovenal hoe je dit alles kunt bereiken. Ondersteund door mooie pdf’s en trainingsvideo’s.

De video’s zijn niet te lang, maar heel doeltreffend en duidelijk (ik heb niet een enorme concentratieboog en voor mij heel makkelijk te volgen :)).

In 2011 ben ik gestart met de instructeursopleiding bij DressuurNatuurlijk, dus voor mij is de stof niet meer nieuw. Maar het is wel super mooi om alles toch nog een keer op een rijtje te hebben en af en toe eens terug te kunnen kijken als je ergens tegen aanloopt.

Een enorme aanrader voor iedereen die nog meer uit de samenwerking met zijn paard wil halen of als je tegen dingen aanloopt!
Als losstaand programma, maar ook als ondersteuning van je praktijklessen en eventueel als naslagwerk!'

INSCHRIJVING GESLOTEN

Praktische informatie

Nog even op een rijtje wat je krijgt:

 • Masterclasses
 • Theorie video’s
 • Praktijk instructievideo’s 
 • Theorie werkboeken
 • Praktijk werkboeken 
 • Trainingsvideo’s van verschillende paarden
 • Lesvideo's met verschillende paarden
 • Bonussen: checklijsten, tekeningen, formulieren
 • Onbeperkt toegang (lifetime access)

Na aanschaf....


Na aanschaf krijg je direct toegang. Je kunt het programma daarna helemaal in je eigen tijd en tempo doorlopen. Je hebt en houd altijd onbeperkt toegang.

Heb je nu niet zoveel tijd maar wil je wel graag gebruik maken van de aanbieding? Geen probleem! Je kunt het programma oppakken op het moment dat het jou het beste uitkomt. Dat zou bewijs van spreken ook over een jaar kunnen zijn. Het programma blijft de rest van je leven voor je beschikbaar. 

Zelfstudie programma

Paardengedrag, Communicatie, Leiderschap

 • Masterclasses
 • Theorie en praktijkvideo's
 • Werkboeken
 • Training en lesvideo's
 • Bonussen
 • Onbeperkt toegang tot alle lesstof
INSCHRIJVING GESLOTEN

14 dagen niet goed geld terug garantie!

Bij ons zit je helemaal veilig. Als het programma toch niet is wat je verwacht had dan krijg je binnen 14 dagen het volledige bedrag terug! Je hoeft daarvoor alleen maar een mailtje te sturen naar [email protected] :).

De garantietijd gaat in ná dat het programma gestart is. De datum waarop je het programma aangeschaft hebt maakt dus niet  uit :).

Meest gestelde vragen

Zelfstudie programma

Paardengedrag, Communicatie, Leiderschap

 • Masterclasses
 • Theorie en praktijkvideo's
 • Werkboeken
 • Training en lesvideo's
 • Bonussen
 • Onbeperkt toegang tot alle lesstof
INSCHRIJVING GESLOTEN