25% tot 35% korting bij inschrijving voor het programma!

Je paard in 2022 beleren met het

Online intensief leerprogramma jonge paarden

Een routekaart voor de complete opleiding van je paard.

RESERVEER JE PLEK NU DIRECT!
 
 April - Okt 2022
 Duur van het programma
 70 uur
 Studiemateriaal
Reserveer je plek

Je staat op het punt om de belangrijkste keus te maken voor de toekomst van je paard.....

Twijfel je aan jezelf of over het maken van goede keuzes?

Of een beleerproces slaagt is niet afhankelijk van hoeveel lef je hebt, of je stevig genoeg in het zadel zit om een rodeo uit te zitten of dat je sterk genoeg in je schoenen staat om je jonge paard "aan te kunnen". Het is afhankelijk van hoeveel je zelf bereid bent om er voor te doen en van de keuzes die je maakt.

Als je opzoek bent naar een methode waarbij je binnen 2 weken in het zadel zit ben je hier niet aan het goede adres. Het beleren omvat namelijk veel meer dan enkel de gewenning aan het zadel en aan de ruiter. Wij staan voor een rustige en complete opleiding waarbij het rijden een onderdeel is in plaats van een doel dat zo snel mogelijk behaald moet worden. 

Het mentaal ontwikkelen van je paard en hem open stellen voor nieuwe dingen is een belangrijk onderdeel van het proces. Voorkom dat hij het zadelmak maken 'ondergaat' maar leer hem dat leren leuk kan zijn! Geef hem zelfvertrouwen en ontspanning mee. Leer hem dat jij een betrouwbare partner bent en dat jullie samen een team vormen.

Dat is een goede basis voor de toekomst!

Twijfel je of je het beleren zelf kan of dat je het misschien beter kunt uit besteden? 

Wanneer je je paard weg brengt zul je het op een bepaald moment weer over moeten nemen. Je paard heeft dan (als het goed is) veel geleerd maar jij bent stil blijven staan. Je stapt in op het punt waar de trainer geëindigd is en moet vanaf daar een team gaan vormen met je paard. In mijn tijd als trainer heb ik vaak gezien dat dit voor veel eigenaren best een uitdaging kan zijn, vooral op het gebied van rijden. Het rijden van jonge paarden is nou eenmaal een vak apart.

Hoe fijn zou het zijn als je zelf vanaf de eerste stappen betrokken bent in dit leerproces? Je weet precies wat je paard leert, bent actief aanwezig en leert alle benodigde vaardigheden je eigen te maken. Daarbij is het geen haast werk. Je paard hoeft niet binnen 4 tot 6 weken klaar te zijn met zijn opleiding als rijpaard. Dit maakt de kans op fouten door tijdsdruk vele malen kleiner.

Het online intensief leerprogramma jonge paarden geeft jou de mogelijkheid om zelf het beleerproces te doorlopen en je paard in zijn eigen vertrouwde omgeving te beleren. Samen leren & groeien....

....Ben jij er klaar voor om de belangrijkste stap te zetten voor de toekomst van je paard?

RESERVEER JE PLEK NU DIRECT!

Wat je krijgt als je mee doet

350 hoofdstukken met meer dan 70 uur aan studiemateriaal 
Besloten community met alleen leden van dit traject 
Online live contact momenten, bonussen, lifetime access 

En nog veel meer.....

RESERVEER JE PLEK NU DIRECT!

Wat maakt dit programma zo succesvol?

Dit is niet 'zomaar' een programma...

 

Dit programma is ontwikkeld na meer dan 30 jaar ervaring met duizenden trainingspaarden en hun eigenaren. Zowel jonge paarden zonder rugzak als paarden waarbij het al mis was gegaan. Dit is geen typische online cursus waarbij je een beeld krijgt te zien en je vervolgens zelf kunt uitzoeken hoe je daar moet komen. Dit is een cursus die jou stap-voor-stap mee neemt in het volledige proces van het beleren en die jou niet met vragen achter laat. Deze cursus heeft bij 100% inzet een 100% slagingskans en geeft jouw paard de best mogelijke start als rijpaard. 

In 6 maanden leer je hoe je je paard kunt opleiden vanaf het eerste contact t/m L-niveau. Je leert hoe je de best mogelijke trainer voor je paard kunt zijn op zowel fysiek als mentaal gebied. Deze cursus draait niet om inspiratie maar maakt jou een volwaardige trainer die kan inspelen op elke situatie en die zijn paard kan aanspreken in de taal die hij begrijpt. 

Dit is de grootste online cursus voor het beleren van jonge paarden en dit is jouw kans om vanuit huis mee te doen en je paard zelf in zijn veilige omgeving te beleren. 

Elke beslissing die je op dit moment neemt bepaald hoe je toekomst er uit komt te zien. Neem nu die beslissing en sluit je aan bij het programma die jou en je paard de mooiste toekomst samen geeft.

RESERVEER JE PLEK NU DIRECT!

Ontmoet jouw instructeur

Astrid van der Ploeg

Na duizenden (jonge) paarden en hun eigenaren te hebben begeleid kan Astrid worden beschouwd als expert op het gebied van natural horsemanship, klassieke rijkunst, jonge paarden, gedragsproblematiek en revalidatie. 

Astrid gebruikt alle ervaring en vaardigheden in haar online leerprogramma's waarbij deelnemers met hun paarden de mooiste transformaties ondergaan. 

RESERVEER JE PLEK NU DIRECT!

Programma inhoud

Geef je paard de best mogelijke start

Het online intensief leerprogramma jonge paarden is een uniek leerprogramma op het gebied van beleren van jonge paarden. Het is een intensief leertraject met videolessen,  werkboeken, live webinars, live Q&A sessies en live trainingen. 

Dit programma is een blauwdruk voor de opleiding van je jonge paard t/m L niveau. Het geeft jou een duidelijk plan van aanpak zodat je je paard niet weg hoeft te brengen.

Samen leggen we de basis voor zijn toekomst. 

RESERVEER JE PLEK NU DIRECT!

Trainingsonderdelen

Een complete opleiding

Voor een complete opleiding van het jonge paard maken we gebruik van de trainingsonderdelen: loswerken, grondwerk, dubbele lange lijnen, werken aan de hand en natuurlijk het rijden.

Na het beleren besteden we aandacht aan de verfijning in het rijden, buitenrijden en correct leren trailerladen.

Voor jonge paarden die nog weinig in hand zijn geweest of uitdagingen geven in de basis omgang hebben we ook een module waarbij we aandacht besteden aan dingen zoals halsteren, leren vast staan, borstelen, hoeven krabben, oefenen met enten / ontwormen etc.

NIEUW!

in het programma:

Online live trainingen

Wij zijn super enthousiast over dit nieuwe maandelijkse onderdeel in het programma. Benieuwd wat het precies inhoud? Astrid verteld het je in het geluidsfragment!

8qujkbjdqsxcuyjwt9ua gratis online mini cursus 1200 x 1200 px 51
Astrid verteld.....
Online live training
3:18
 
RESERVEER JE PLEK!

Wat deelnemers over het programma zeggen

 
RESERVEER JE PLEK NU DIRECT!

Zelfstandig beleren


Het daadwerkelijke ruitermak maken kun je onderverdelen in twee stromingen: 

 • Met twee personen, dus met een helper vanaf de grond die je paard vasthoud en begeleid.
 • Zelfstandig, waarbij je het echt helemaal zelf doet en geen hulp krijgt vanaf de grond.

In het programma hebben we er voor gekozen om van beide stromingen een aparte module te maken zodat je zelf kunt besluiten welke stroming het beste bij jou en je paard past. 

Zelfstandig beleren zonder helper op de grond moeilijk? Dat hoeft helemaal niet!

Wanneer we denken aan zadelmak maken en doorrijden, dan denken we vaak dat je dit met twee personen MOET doen. Wat je inderdaad vaak ziet is dat één iemand het paard aan de (longeer)lijn heeft en de ander er als ruiter op zit maar dit is zeker niet de enige manier. Het hele proces van beleren, zadelmak maken en doorrijden kun je ook prima in je eentje doen, zonder hulp vanaf de grond.

Echter is het wel belangrijk dat je dan een aangepaste route volgt. Deze route zorgt ervoor dat je dit prima alleen kan zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Sterker nog, mijn eigen voorkeur gaat naar het zelfstandig beleren. Waarom?

 • Je bent niet afhankelijk van de tijd en het kunnen maken van een afspraak met je helper. Je kunt je eigen planning maken. Dit zorgt voor minder druk op je agenda en geeft meer kans op het nakomen van je trainingen. Ken je de frustratie van het klaar staan met je paard en dat de andere persoon weer te laat is of de afspraak (weer) afzegt?   
 • Minder kans op miscommunicatie. Je hebt enkel de communicatie tussen jou en je paard. En je hoeft niet je aandacht te richten op de helper op de grond en met hem/haar afstemmen wie wat en wanneer doet.
 • Connectie -  Door het zelfstandig te doen blijf je in verbinding met je paard tijdens het werk. Je kunt zelf beslissen wanneer het goed voelt om een stap verder te gaan (en wanneer niet!)
 • Afstemmen van de hulpgeving is meteen vanaf het eerste moment. Je hoeft niet eerst als 'pop' zo rustig mogelijk te zitten. Je bent meteen aanwezig voor je paard en blijft in contact. De kans dat hij later schrikt van je beweging of hulpgeving is vele malen kleiner.
 • Er is geen overgangsfase van het eerste stappen aan het handje, naar op afstand aan de lijn en daarna zelfstandig in de rijbak. Vanaf het eerste zitten ben je al los en zelfstandig. De opbouw van het eerste zitten naar het rijden toe verloopt heel vloeiend. Dit zorgt ook voor veel minder angst bij jou als ruiter. Je bent en blijft namelijk vanaf het begin in contact met je paard en in controle.
 • Door je voorbereiding haal je alle spanning, onzekerheid en onverwachte reacties van je paard eruit. Je bent dus vanaf het begin een team!
RESERVEER JE PLEK NU DIRECT!

Wat je extra krijgt als je het programma vandaag aanschaft

Korting

25% tot 35% korting!

Minicursus 

Na aanschaf direct toegang tot de minicursus jonge paarden

Bonus 1

Webinarreeks over jonge paarden met bijna 8 uur aan theorie

Bonus 2

Online workshop voor het verbeteren van je houding en zit

RESERVEER JE PLEK NU DIRECT!

Praktische informatie

Data's live contact momenten 2022

 • 17 april 20:00 opening van het programma met aansluitend een live webinar over fysieke & mentale belasting van het jonge paard + Q&A (on-demand)
 • 24 april 10:00 uur tot 12:30 live training
 • 15 mei 20:00 live webinar over paardentypen op basis van de 5 elementen en je training + Q&A
 • 29 mei 10:00 tot 12:30 live training
 • 12 juni 20:00 uur live webinar over keuze voor het zadel en hoofdstel + Q&A
 • 26 juni 10:00 tot 12:30 live training
 • 10 juli 20:00 uur live webinar over alleen ruitermak maken of met een tweede persoon erbij + Q&A
 • 24 juli 10:00 tot 12:30 live training
 • 14 augustus 20:00 uur live webinar over het rijden van een jong paard + Q&A
 • 4 september 10:00 tot 12:30 live training
 • 18 september 20:00 uur live webinar over hoe train ik mijn paard verder na het beleren + Q&A
 • 2 oktober 10:00 uur tot 12:30 live training

Na aanschaf....

Na aanschaf krijg je direct toegang tot de eerste module waarmee je direct aan de slag kunt. 

Tijdens de intensieve 6 maanden hebben we met de pakketten zilver & goud twee keer per maand gezamenlijke online live contact momenten.

Iedere maand word er een nieuwe module vrijgegeven met een webinar en en Q&A.

Na de 6 intensieve maanden blijf je onbeperkt toegang houden tot alle lesstof (lifetime access).

De pakketten zilver & goud kunnen ieder nieuw leerjaar kosteloos deelnemen aan de live contact momenten.

Let op! Alle live contact momenten zijn online!

Kun je één of meerdere datums niet? Geen probleem. Alle livestreams zijn terug te kijken!

Brons

25% korting

Betaal in één keer niet €895,- maar

€695,-

Termijnbetaling mogelijk!
 • 6 modules met meer dan 350 hoofdsukken (t.w.v 4.500,-)
 • 6 werkboeken
 • Besloten community met mede studenten
 • Direct toegang tot de minicursus jonge paarden
 • Bonus: Webinarreeks jonge paarden
 • Bonus: Online workshop houding & zit voor de ruiter 
 • Lifetime access
DIRECT TOEGANG

Zilver

25% korting

Meest gekozen

Betaal in één keer niet €1.195,- maar

€895,-

Termijnbetaling mogelijk!
 • 6 modules met meer dan 350 hoofdstukken (t.w.v 4.500,-)
 • 6 werkboeken 
 • Besloten community met mede studenten
 • 6x live webinar
 • 6x live Q&A
 • 6x live training
 • Elk nieuw leerjaar kosteloos toegang tot alle live contact momenten van het programma
 • Direct toegang tot de minicursus jonge paarden
 • Bonus: Webinarreeks jonge paarden
 • Bonus: Online workshop houding & zit voor de ruiter 
 • Lifetime access
DIRECT TOEGANG

Goud 

35% korting

Betaal in één keer niet €1.995,- maar

€1.295,-

Termijnbetaling mogelijk!
 • 6 modules met meer dan 350 hoofdstukken (t.w.v 4.500,-)
 • 6 werkboeken
 • Besloten community met mede studenten
 • 6x live webinar
 • 6x live Q&A
 • 6x live training
 • Elk nieuw leerjaar kosteloos toegang tot alle live contact momenten van het programma
 • Lifetime access
 • Onbeperkt toegang tot het zelfstudie programma paardentaal, leiderschap & communicatie (€299,-)
 • Onbeperkt toegang tot het zelfstudie programma houding & zit (€159,-)
 • Onbeperkt toegang tot het zelfstudie programma werken aan de lange teugel (€299)
 • Onbeperkt toegang tot het zelfstudieprogramma werken aan de hand (€299)
 • Bonus: Webinarreeks jonge paarden
DIRECT TOEGANG

Brons: Heb je geen behoefte aan online live contact momenten en wil je het programma zelfstandig als zelfstudie programma doorlopen? Kies dan voor pakket brons. Je kunt de lesstof in je eigen tijd en tempo doorlopen en houd onbeperkt toegang.

Zilver: Met pakket zilver krijg je alles uit pakket brons + 2 keer per maand online live contact momenten in de vorm van een live webinar, live Q&A en live training zolang het programma duurt (6 maanden). Na de intensieve 6 maanden behoud je toegang tot alle lesstof (lifetime access). Elk nieuw leerjaar ontvang je een uitnodiging voor de live contact momenten waar je kosteloos aan deel kunt nemen. Je kunt het programma dus elk jaar onder begeleiding op nieuw doorlopen en ook met verschillende paarden.

Goud: Met pakket goud krijg je alles uit pakket zilver + onbeperkt toegang tot aanvullende zelfstudie programma's.

Alle pakketten zijn volledig online te volgen.

14 dagen niet goed geld terug garantie!

Bij ons zit je helemaal veilig. Als het programma toch niet is wat je verwacht had dan krijg je binnen 14 dagen het volledige bedrag terug! Je hoeft daarvoor alleen maar een mailtje te sturen naar [email protected] :).

De garantietijd gaat in ná dat het programma gestart is. De datum waarop je het programma aangeschaft hebt maakt dus niet  uit :).

Meest gestelde vragen

Brons

25% korting

Betaal in één keer niet €895,- maar

€695,-

Termijnbetaling mogelijk!
 • 6 modules met meer dan 350 hoofdsukken (t.w.v 4.500,-)
 • 6 werkboeken
 • Besloten community met mede studenten
 • Direct toegang tot de minicursus jonge paarden
 • Bonus: Webinarreeks jonge paarden
 • Bonus: Online workshop houding & zit voor de ruiter 
 • Lifetime access
DIRECT TOEGANG

Zilver

25% korting

Meest gekozen

Betaal in één keer niet €1.195,- maar

€895,-

Termijnbetaling mogelijk!
 • 6 modules met meer dan 350 hoofdstukken (t.w.v 4.500,-)
 • 6 werkboeken 
 • Besloten community met mede studenten
 • 6x live webinar
 • 6x live Q&A
 • 6x live training
 • Elk nieuw leerjaar kosteloos toegang tot alle live contact momenten van het programma
 • Direct toegang tot de minicursus jonge paarden
 • Bonus: Webinarreeks jonge paarden
 • Bonus: Online workshop houding & zit voor de ruiter 
 • Lifetime access
DIRECT TOEGANG

Goud 

35% korting

Betaal in één keer niet €1.995,- maar

€1.295,-

Termijnbetaling mogelijk!
 • 6 modules met meer dan 350 hoofdstukken (t.w.v 4.500,-)
 • 6 werkboeken
 • Besloten community met mede studenten
 • 6x live webinar
 • 6x live Q&A
 • 6x live training
 • Elk nieuw leerjaar kosteloos toegang tot alle live contact momenten van het programma
 • Lifetime access
 • Onbeperkt toegang tot het zelfstudie programma paardentaal, leiderschap & communicatie (€299,-)
 • Onbeperkt toegang tot het zelfstudie programma houding & zit (€159,-)
 • Onbeperkt toegang tot het zelfstudie programma werken aan de lange teugel (€299)
 • Onbeperkt toegang tot het zelfstudieprogramma werken aan de hand (€299)
 • Bonus: Webinarreeks jonge paarden
DIRECT TOEGANG