25+ jaar paardentrainer

 

15.000+ trouwe volgers

 

Actief in 30+ landen

 

Online programma's
Gratis tools
Artikelen

 

Voor meer samenwerking & plezier in de training met je paard

 

Doe hier de quiz werken aan de lange teugel.

Over DressuurNatuurlijk

Astrid van der Ploeg heeft DressuurNatuurlijk in 2004 opgericht. Ruim 25 jaar geleden is zij begonnen met zich te verdiepen in de omgang en training van paarden die een ‘extra uitdaging’ hadden. Paarden die moeite hadden met het aangaan van contact, paarden die angst hadden, paarden met agressie, paarden die ongewenst gedrag lieten zien op de grond of onder het zadel of paarden die (grote) bewegingsproblemen hadden. Eén ding wist ze zeker: er is nog zoveel mogelijk om paarden en eigenaren te helpen! 

Kom meer te weten
Ontmoet onze paarden

De samenwerking waar je van gedroomd hebt

 

Ben je er klaar voor om de relatie en training met je paard naar een dieper niveau te brengen?

Door te werken aan rust, ontspanning, rechtrichten en draagkracht kan ieder paard een 'Happy Athlete' worden. Wijs hem de weg en ga samen dit avontuur aan.

Doe mee met onze online zelf-studie programma's. Deze zijn een perfecte keus wanneer de relatie met je paard het belangrijkste is en je paardvriendelijk wil trainen!

Geniet van de reis en het avontuur om samen met je paard te groeien!

Ik ben heel blij met mijn ervaring bij  DressuurNatuurlijk, ik heb veel over mijn paard geleerd en misschien nog wel meer over mijzelf, daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor!!

Lydia Arendse-Reuvekamp Gille

Over Astrid kan ik alleen maar positief zijn. Haar kennis van paarden, dressuur en mensen is aanzienlijk. Niet onbelangrijk is dat zij deze kennis heel gestructureerd en duidelijk kan overbrengen. 

Nathalie Boor

Webshop

 

De materialen die wij tijdens trainingen gebruiken verkopen we zelf in onze webshop. De materialen zijn handgemaakt van zeer hoogwaardig materiaal. Het heeft ons veel tijd gekost om materiaal te laten ontwerpen dat écht passend is en fijn traint. Inmiddels kunnen we vol overtuiging zeggen dat we dat hebben gevonden en wij willen dit graag met jullie delen! 

Ga naar de webshop

Zelfstudieprogramma Paardengedrag, Communicatie & Leiderschap:

alles wat je nodig hebt voor een sterke basis!

Wil jij alles weten over paardengedrag, communicatie en leiderschap?
Verdiep je in de belevingswereld van je paard en wordt een betere partner voor je paard. Is jouw wens een goede band en samenwerking? Laat je wens dan nu uitkomen! In dit online programma leer je wat je nodig hebt om een goede leider te zijn en van daaruit het contact te leggen. In 7 modules verbeteren we jouw leiderschapskwaliteiten en communicatie in de omgang en in de training met je paard.

 

Meer informatie

Zelfstudieprogramma Werken aan de Hand

Wil jij leren hoe je vanuit de lengtebuiging kunt werken en je paard fysiek sterker kunt maken vanaf de grond?
In dit online programma leer je alles over het werken aan de hand vanaf het aller eerste begin. Door de logische opbouw werk je stap-voor-stap naar het aanleren en het verbeteren van de stap, draf, alle zijgangen t/m de werkpirouette en de verzamelde galop.

 

Meer informatie

Zelfstudieprogramma Werken aan de Lange Teugel

Wil jij de oefeningen die je onder het zadel kunt doen, aanleren of beter en sterker neerzetten vanaf de grond? 
In dit online programma leer je hoe je een start kunt maken met het werken aan de lange teugel en werk je met een logische opbouw van rechte lijnen, bochten en rijbaan figuren naar alle zijgangen t/m de werkpirouette in stap en draf en het aanleren van de verzamelde galop.

 

Meer informatie

Recente online artikelen

Overeenkomsten en verschillen werken aan de hand en werken aan de l...

Het "pauze hokje"

Het aanleren van de travers onder het zadel

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang meteen het gratis E-book


Voor meer samenwerking & plezier in de training met je paard!

Contactgegevens

DressuurNatuurlijk
Tel:+31 (0)6-54 22 39 34
E: [email protected]
KvK: 37074475
BTW nr: NL 1908.59.003.B.02