Voor wie graag een correcte en veilige start wil maken aan de lange teugel ⬇️

In deze workshop leer je hoe je kunt beginnen met dit super leuke trainingsonderdeel en maken we een start met hoe je je paard kunt gymnastiseren. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Wat ga je leren in deze beginners workshop

 • Wat is werken aan de lange teugel

 • Wat zijn de voordelen

 • Is mijn paard hier geschikt voor

 • Het juiste materiaal

 • Veiligheid

 • Hoe begin ik
 • Wegstappen en halthouden
 • Sturen
 • Hoefslag volgen
 • Het maken van hoeken
 • Starten met gymnastiseren

'Starten met het werken aan de lange teugel is de beste keus die ik ooit voor mij en mijn paard heb kunnen maken'.  - Marjolein 

Bekijk hier de video 

 

Hoe gaat het in zijn werk 

 • Na aanschaf krijg je direct toegang tot alle afleveringen
 • Je blijft altijd toegang houden (life-time acces)
 • Je kunt de afleveringen zo vaak terug kijken als je maar wilt
 • Je kunt de afleveringen overal bekijken, ook op stal
 • Het enigste dat je nodig hebt is een internet verbinding
 • Als je vragen hebt kun je die aan ons stellen in de besloten facebook groep
Ja, ik wil mee doen

Na lange tijd kijk ik er eindelijk weer naar uit om iets met mijn paard te doen.

Ik heb mijn paard al van jongs af aan. In het begin ging het rijden wel oke maar als snel kwamen er problemen zoals staken, soms zelfs bokken. In het begin kon ik hem hier wel 'doorheen' rijden maar op een gegeven moment ging dat steeds lastiger en ik merkte dat ik het plezier kwijt raakte. Ook een paar keer wat grondwerk lesjes gehad maar als ik dan zelf ging oefenen lukte het niet en was er alleen maar veel irritatie en frustratie. Ik heb toen een keer een online training bij DressuurNatuurlijk gevolgd en vond dat leuker dan ik dacht. Door de duidelijke uitleg begreep ik de gedachte gang achter de oefeningen beter en kon ik het begin kleiner opknippen waardoor het voor zowel mezelf als mijn paard beter begrijpbaar was. Na een paar keer oefenen merkte ik dat ik steeds enthousiaster werd en door het duidelijke stappen plan kwamen we ongemerkt steeds verder. We zijn nu inmiddels alweer even bezig en jeetje wat vind ik het te gek. Wat begon als voor de lol mee doen aan de beginners workshop is geëindigd in dat ik nu het complete cursus programma heb en nu ook in de hogere dressuur oefeningen werken. Het grappige is dat ik hier niet aan ben begonnen met als doel om ook weer te gaan rijden maar nog niet zo lang terug begon het toch weer te kriebelen en hij bleek zo fijn te lopen onder het zadel! Dat is hierdoor dus verbeterd. Moet zeggen dat ik het lange teugelen nog steeds het leukst vind maar hoe gaaf is het dat ik dit nu kan afwisselen. 

- Marieke

Ontmoet jouw instructeur

Astrid van der Ploeg

Astrid heeft DressuurNatuurlijk in 2004 opgericht. Ruim 25 jaar geleden is zij begonnen met zich te verdiepen in de omgang en training van paarden die een ‘extra uitdaging’ hadden. Paarden die moeite hadden met het aangaan van contact, paarden die angst hadden, paarden met agressie, paarden die ongewenst gedrag lieten zien op de grond of onder het zadel of paarden die (grote) bewegingsproblemen hadden. 1 ding wist ze zeker: er is nog zoveel mogelijk om paarden en eigenaren te helpen! 

Waar begin je in je training? Vaak weet je als eigenaar of trainer heel goed wat je zou willen. Maar dan is de vraag daarna: hoe ga je tot het gewenste resultaat komen op een manier die goed voelt en bij je past? 1 ding weet Astrid zeker, dat het mogelijk is om èn het gewenste resultaat te bereiken èn hierbij je paard in zijn waarde te laten, hem te motiveren en te laten groeien. Om hem fysiek en mentaal in balans te brengen, zodat het plezier bij beide kan groeien in het contact en in de training.

€37,-

Eenmalig bedrag

 • Wat is lange teugelen, wat kan het toevoegen & materiaal
 • Voorbereidend grondwerk
 • Halthouden, wegstappen, rechte lijnen & hoeken
 • Gymnastiseren
Direct toegang ➡️

Meest gestelde vragen ⁉️

Hoe vaak kan ik de workshop bekijken? Als je mee doet kun je de workshop zo vaak bekijken als je wil. Je kunt de workshop helemaal in je eigen tijd en op je eigen moment doen. Heb je nu niet zo veel tijd? Geen probleem! Je kunt starten op het moment dat het jou het beste uitkomt!

Er komt binnenkort slecht weer aan! Geen probleem! Juist met slecht weer is het heerlijk om met een kop thee binnen de video's te bekijken. Wanneer het beter weer is heb je alle tijd om het in praktijk toe te passen door de onbeperkte toegang.

Zit ik aan een abbonement vast? Nee. Het bedrag is eenmalig. En je houd na betaling gewoon onbeperkt toegang.

Heb ik een eigen paard nodig? Nee, je kunt de lessen met je eigen paard doen maar ook met een paard dat je verzorgt, least etc.

Wanneer start de workshop? De workshop start direct nadat je hem aangeschaft hebt. 

Wat als ik er geen tijd voor heb? Je houd na aanschaf onbeperkt toegang tot de afleveringen. Als je het op dit moment wat drukker hebt kun je ook op een later moment beginnen wanneer het je wel uitkomt.

Wat als ik niet goed genoeg ben? Dat is onmogelijk. Door de stap voor stap begeleiding en de onbeperkte toegang die je hebt kun je het helemaal op je eigen niveau doen en op een tempo wat voor jou het meest passend is door de stof de stof heen lopen. 

Wat als ik vragen heb? In de DressuurNatuurlijk Community groep kun je al je vragen stellen aan ons en aan elkaar. Daarnaast kun je daar stukjes video's plaatsen wanneer je bijvoorbeeld tegen een uitdaging aanloopt. 

Wat gebeurd er als ik op de button klik? Wanneer je op de button klikt kom je op een betaalpagina waar je nog een keer in het kort kan doornemen wat we aanbieden.

Kan ik de video's overal bekijken? Ja, overal waar je internet hebt kun je de video's bekijken. Thuis, bij je op stal...... Jij hebt jouw persoonlijke instructie altijd bij je in de buurt!

Wat anderen vinden.... 

Ik wil toegang voor €37,- ➡️