Gratis online instap cursus

Jonge paarden

Startdatum: 2022


5 dagen inspiratie met voorbereidende grondwerk oefeningen voor het beleren van je jonge paard. Meld je hieronder gratis aan!

Dag 1

  • Observeren en inschatten welk type je paard is
  • De invloed ervan op traject van het beleren

Dag 2

  • Jouw ruimte, mijn ruimte 
  • Naderen

Dag 3

  • Leiden
  • Halthouden

Dag 4

  • Achterwaarts
  • Jojo

Dag 5

  • Chase the tiger
  • Onderzoeken vreemde objecten

De opleiding van een paard omvat veel meer dan enkel het rijden. Om onder het zadel een veilige en betrouwbare partner te krijgen die voorbereid is op zijn taak, omvat het leertraject verschillende thema’s.

In deze minicursus voor jonge paarden gaan we op de grond een begin maken met goede afspraken voor de veiligheid en zullen we checken hoe jouw paard reageert op vreemde voorwerpen. Is jouw paard een vluchter? Een vechter? Of keert hij juist in zichzelf als het spannend wordt?

Dit is belangrijke informatie voor jou als trainer. Met deze informatie kun je tijdens het beleren en de jaren erna wellicht betere keuzes maken in het omgaan met vreemde situaties.

Ook maken we een begin met het ombuigen van vluchten/iets eng vinden naar nieuwsgierigheid. 

De tijd die je investeert op de grond met je paard levert je uiteindelijk veel tijdwinst, veiligheid & plezier op onder het zadel!

Cynthia

Deze mini cursus was FANTASTISCH! Ik heb enorme stappen gemaakt met mijn paard en we vinden het werk weer LEUK!  Iedereen met een paard zou dit eigenlijk moeten volgen. Wij gaan lekker verder in het grote programma. Bedankt voor alles Astrid en Marit!

Marlies

Zo blij dat ik jullie ontdekt heb. Zoveel kennis in huis en zulke interessante onderwerpen en video's telkens weer. Ik voel me zoveel zekerder bij de paarden nu ik bij jullie in de leer ben. Ik ben me veel meer bewust van wat ik doe en begrijp ook waarom ik dingen doe. Heel waardevol! 

Meest gestelde vragen

Voor wie is deze mini cursus geschikt? Deze mini cursus is geschikt voor iedereen met een jong paard, welke nog beleerd gaan worden. Maar ook voor paarden die al beleerd zijn en waarbij je merkt dat belangrijke basisafspraken missen of die bijvoorbeeld angstig of onzeker zijn.

Hoe oud moet mijn paard zijn om hier mee te beginnen? Wij adviseren om dit niet te doen met een paard jonger dan 2,5 jaar. Vanaf die leeftijd zou je rustig en kort (!) hier wat werk van mee kunnen pakken.

Is deze mini cursus echt gratis? Ja de cursus is 100% gratis! Er zit geen addertje onder het gras en je zit ook nergens aan vast :).

Wanneer start de mini cursus? Op dit moment is er nog geen startdatum bekend. Zodra deze bekend is ontvang je bericht per mail.

Wat als ik vragen heb? Je krijgt gratis toegang tot onze besloten facebookgroep waar je al je vragen kunt stellen aan ons en aan elkaar!

Hoelang is de lesstof te bekijken? De lesstof is beschikbaar zolang als de cursus duurt. Tijdens de 5 dagen kun je de lesstof zo vaak terug als je wil. 

Kan ik de lesstof alleen op vaste tijden bekijken? Nee, tijdens de cursus kun je de lesstof bekijken op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Kan ik de video's downloaden? Nee, dit is niet toegestaan. De video's worden helemaal gratis vrijgegeven voor deze mini cursus en mogen daarbuiten niet gebruikt worden.

Waar kan ik de mini cursus vinden? Wanneer de mini cursus gestart is ontvang je elke dag om 09:00 een nieuwe cursusdag in je mailbox. 

Kan ik als de mini cursus voorbij is niet meer verder? Ja, zeker wel! We zullen de mogelijkheden bespreken op het einde van de mini cursus.

Aanmelden (gratis!)