Webinarreeks + live Q&A

'De geheimen van het rechtrichten'.

Een reeks van webinars met verschillende onderwerpen rondom het thema rechtrichten van paarden.

  • Webinar 1 - "De 7 scheefheden & hun kenmerken"
  • Webinar 2 - "Het herkennen en beoordelen van scheefheden in stilstand & beweging"
  • Webinar 3 - "Rechtrichten vanaf de grond"
  • Webinar 4 - "rechtrichten onder het zadel"

De webinars zijn on-demand beschikbaar en na aanschaf krijg je direct toegang. Je kunt de webinars 7 dagen lang onbeperkt terug kijken.

Wil je meer informatie over de inhoud van de webinars?
Scroll dan verder naar beneden ⬇️

Webinar 1 - 'De 7 scheefheden & hun kenmerken'

Veel fysieke en rij-kunstige problemen hebben hun oorsprong in een niet rechtgericht paard. In dit eerste webinar gaan we kijken welke verschillende scheefheden er zijn EN hoe je deze kun herkennen. De laterale scheefheid is bij de meeste ruiters ondertussen wel bekend. Maar wist je dat er nog veel meer scheefheden zijn die je rijden enorm kunnen beïnvloeden?

Welke scheefheden zijn dat? En hoe herken je ze? Welke fysieke problemen kunnen gerelateerd zijn aan de scheefheden? En welke rijtechnische uitdagingen kunnen te maken hebben met deze scheefheden?

Om in je training gericht aan de slag te gaan met het verminderen van de scheefheden is het belangrijk om eerst te kijken naar de verschillende vormen van scheefheid. Je zult verstelt staan van hoeveel uitdagingen zowel fysiek als rijtechnisch veroorzaakt kunnen worden door een niet rechtgericht paard.

Ieder paard is van nature scheef. Aan jou de taak om hier goed mee om te gaan en dit te verbeteren.

Een super interessant webinar voor iedereen die zijn kennis wil vergroten over het rechtrichten.

Loop jij tegen onverklaarbare fysieke problemen aan of heb jij rijtechnische uitdagingen waar je moeilijk uit komt?

Dan is dit webinar een must om te volgen!

Denk bijvoorbeeld aan terugkerende peesproblemen, ongelijke paslengte, (teugel)kreupelheid, hangen op het bit of moeilijk te vertragen, aanleuningsproblemen, moeite met verzamelen. Dit is slechts een kleine greep uit de symptomen scheefheid.

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Prijs: €9,95,-

Ja, ik wil direct toegang!

Webinar 2 - 'Het herkennen en beoordelen van scheefheden in stilstand & beweging'

In dit webinar gaan we kijken naar verschillende paarden en hoe je de verschillende scheefheden kunt herkennen. We zullen naar verschillende paarden op video kijken zowel in stilstand als in beweging. 

Waar let je op in de bespiering? Hoe kun je de bespiering koppelen aan overbelasting? Hoe beweegt het paard links en rechtsom? Waar let je op bij de paslengte? Hoe kun je zien dat het paard teveel gewicht op de binnen of buitenschouder legt? Waarom houd het paard zijn hoofd/hals houding naar buiten? Wat betekend dit voor de scheefheid? Is het de natuurlijke onbalans of heeft het met de verticale scheefheid te maken?

Door je oog te trainen leer je anders te kijken naar de beweging van je paard EN zul je beter in staat zijn om fysieke en rijtechnische uitdagingen op te lossen vanuit training.

Wanneer je grote stappen wil zetten als ruiter en trainer dan mag deze kennis niet ontbreken. 

Moet jij regelmatig je paard laten behandelen door een specialist? Lijken de klachten even te verbeteren na een behandeling maar komen ze daarna weer terug? Kan de dierenarts niets vinden wat de klachten veroorzaakt? Blijf je in het rijden tegen uitdagingen aanlopen en lukt het niet om deze blijvend in zachtheid op te lossen? 

Kijk met mij mee naar verschillende paarden en leer zien hoe de scheefheid zich in het lichaam van de paarden toont. In stilstand EN in beweging!

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Prijs: €9,95,-

Ja, ik wil direct toegang!

Webinar 3 'Rechtrichten vanaf de grond'

 In dit derde webinar over het rechtrichten gaan we kijken naar HOE we kunnen starten in de training om je paard te verbeteren in zijn balans. Door op de grond te beginnen leer je je paard eerst om zijn eigen lichaam beter te gaan gebruiken. Hiermee bereid je hem voor om onder het zadel makkelijker naar een gezamenlijk evenwicht toe te werken. 

Het rechtrichten op de grond kan in verschillende trainingsonderdelen. Dit kan in het grondwerk, longeren enkele lijn, dubbele lijnen en het werken aan de hand. Keus genoeg dus!

In dit webinar bespreken we de trainingsonderdelen en de oefeningen specifiek gericht op het rechtrichten. Welke oefening helpt je linksgebogen paard om zijn lengtespieren te stretchen? Voor welke oefeningen kun je kiezen wanneer je de verticale scheefheid wil verminderen van je rechtgebogen paard? Hoe verbeter je de horizontale scheef waardoor je het gewicht uit de voorhand kunt brengen? Welke oefeningen verbeteren het ondertreden van het binnenachterbeen van je rechtgebogen paard? Hoe kun je de paslengte verbeteren wanneer je paard een kortere pas maakt met één van zijn achterbenen? 

Ook bespreken we in dit webinar de volgorde van de bouwstenen in het rechtrichten. Waar begin je in het verbeteren van de scheefheid? Wat pak je als eerste aan en wat volgt? 

In dit webinar leer je hoe je de training kunt opbouwen vanaf de grond met gerichte oefeningen.

Super interessant!

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Prijs: €9,95,-

Ja, ik wil direct toegang!

Wil je graag gebruik maken van het voordeel waarbij je alle 4 de webinars kunt volgen voor de prijs van 3? Klik dan op de onderstaande button:

Korting

Webinar 4 'Rechtrichten onder het zadel'.

In dit webinar gaan we kijken naar het rechtrichten onder het zadel.

Wat zijn de do's & don'ts tijdens het rijden? Hoe rijd je een kaarsrechte lijn over de hoefslag of over de A-C lijn? Hoe ga je om met hoeken en wendingen? Hoe maak je de schouders vrij van je paard? Wat kun je doen wanneer je paard zijn hoofd/hals houding naar buiten brengt? Wat is de invloed van de zit en hoe kun je deze ten goede inzetten? Welke oefeningen onder het zadel verbeteren de lengtebuiging en waarom is dit belangrijk? Wat kun je doen om de aanleuning te verbeteren? Hoe leer je je paard om niet meer in je hand te hangen? Welke oefeningen zorgen ervoor dat je paard makkelijker de bovenlijn los kan laten? En waarom heeft dit invloed op de paslengte achter? 

Na het zien van dit webinar weet je dat geen enkele rijtechnische uitdaging meer een probleem hoeft te zijn. Slechts een mogelijkheid om je eigen vaardigheid te vergroten!

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.
Prijs: €9,95,-

Ja, ik wil direct toegang!