Gratis online minicursus

Rechtrichten

Datum 2021: nog niet bekend

7 dagen inspiratie met  veel informatie over de scheefheden & oefeningen voor het rechtrichten van je paard vanaf de grond en onder het zadel. Meld je hieronder gratis aan!

Bij aanmelding ga je akkoord met onze privacy verklaring. We gaan zorgvuldig om met je gegevens en je kunt altijd uitschrijven.

Dag 1

Links of rechtsgebogen

Dag 2

Uitlijnen vanaf de grond

Dag 3

Uitlijnen onder het zadel

Dag 4

Zigzag vanaf de grond

Dag 5

Zigzag onder het zadel

Dag 6

Strike & go

Dag 7

Rechtrichten op buitenrit

Dag 1 - is jouw paard links of rechts gebogen? Op deze eerste dag beginnen we met het bekijken in stilstand en beweging naar de symptomen van scheefheid bij jouw paard. Voordat we aan de slag gaan willen we natuurlijk wel weten wat het vertrekpunt is, zodat we de komende dagen gericht aan het werk kunnen. We zullen de verschillende scheefheden bespreken maar ons richten  bij het bekijken van je paard op de laterale scheefheid, het links of rechts gebogen zijn.

Dag 2 - Vandaag maken we een begin met het rechtrichten. Je leert hoe je de wervels kunt stapelen, wat uitlijnen is, hoe je de kaak kunt openen en hoe de juiste lengtebuiging verbonden is met de heup. Het uitlijnen is de eerste oefening die we gaan doen. Waar begin je als je aan het werk gaat met je paard? Wat zijn de eerste stappen in het rechtrichten? Wat is de hulpgeving? Waar let je op? En hoe kun je zien dat je goed bezig bent?

Dag 3 - vandaag gaan we verder met het uitlijnen maar nu onder het zadel. Hoe kun in het rijden met een eenvoudige oefening een grote stap maken in het verbeteren van het rechtrichten?

Dag 4 - het plaatsen van de voorhand en de schouders zijn de tweede oefening in het gelijkmatiger krijgen van de lengtebuiging van je paard. Vandaag gaan we op de grond aan de slag met de zigzag.

Dag 5- De zigzag onder het zadel staat vandaag op het programma. De oefening is het zelfde als op de grond. We gaan kijken hoe je als ruiter het gewicht uit de schouders kan halen en de voorhand kan plaatsen. Welke voordelen levert dit jouw paard op? En welke hulpen geef je als ruiter? Hoe kun je merken dat dit de balans verbeterd van je paard?

Dag 6 - Strike & go met deze oefening leer je om de hals op lengte te brengen en je paard vanuit een gevende hand naar de lengtebuiging toe uit te nodigen. Een super makkelijker en ongelofelijk waardevolle oefening. Voor iedereen die het lastig vind om een juiste lengtebuiging te verkrijgen en/ of de hals op lengte te brengen absoluut onmisbaar! 

Dag 7 - Rechtrichten buiten! Rechtrichten is niet iets wat je enkel in de rijbak kan doen. Zeker voor de reacrteatieruiter is het een must om ook buiten hier rekening mee te houden. Anders krijg je dat je na een buitenrit een terugslag ervaart in je training. Dat hoeft niet! Met een aantal simpele tools kun je zorgen dat het buitenrijden juist je rechtricht training ondersteund. Wil je weten hoe? Ga samen met ons op rechtrichtende buitenrit!

 

 

 

Rechtrichten en revalidatie zijn een passie van mij. Meer dan 25 jaar geleden werd ik gedwongen om verder te kijken dan de reguliere lessen. Mijn toenmalige paard had bewegingsproblemen waar zowel in de verschillende klinieken als tijdens de lessen geen oorzaak voor gevonden werd. Stad en land reisde ik af op zoek naar wat de oorzaak kon zijn van de schouderkreupelheid. Onderzoeken, uitverdovingen, scintigrafie... alles werd in het werk gezet op zoek naar de oorzaak. Helaas zonder resultaat.

Soms liep hij kreupel en soms niet. Maar ja, wat nu? Ondanks dat het toen natuurlijk heel vervelend was, is dit wel een belangrijk keerpunt geweest in mijn ontwikkeling. Wat een inzicht bracht het toen bleek dat de training een bepalende rol had in deze raadselachtige kreupelheid. Antoine de Both was in die tijd de eerste die de verbanden legde tussen fysieke blessures en de training. Hij richte zich met name op de hoefkatrolontsteking maar ook andere fysieke blessures konden gekoppeld worden aan overbelasting door scheefheid. Dit is afhankelijk van waar de zwakste schakel is.

Mijn reis is de jaren erna verder gegaan. Antoine de Both heeft de opening gegeven in het grote correctiestuk en van daaruit via de Academische Rijkunst, de Klassieke Rijkunst en honderden trainingspaarden uitgekomen waar ik nu ben. Ik ben dankbaar voor alles wat ik geleerd heb & hoop mijn kennis door te mogen geven uit liefde voor de paarden. 


Cynthia

Deze mini cursus was FANTASTISCH! Ik heb enorme stappen gemaakt met mijn paard en we vinden het werk weer LEUK!  Iedereen met een paard zou dit eigenlijk moeten volgen. Wij gaan lekker verder in het grote programma. Bedankt voor alles Astrid en Marit!

Marlies

Zo blij dat ik jullie ontdekt heb. Zoveel kennis in huis en zulke interessante onderwerpen en video's telkens weer. Ik voel me zoveel zekerder bij de paarden nu ik bij jullie in de leer ben. Ik ben me veel meer bewust van wat ik doe en begrijp ook waarom ik dingen doe. 

Meest gestelde vragen

Voor wie is deze mini cursus geschikt? Deze mini cursus bevat informatie waar eigenlijk iedereen die iets met paarden doet van op de hoogte moet zijn. Deze mini cursus is dus voor iedere paardenliefhebber geschikt en op ruiters van elk niveau van toepassing.

Hoe oud moet mijn paard zijn om hier mee te beginnen? Wij adviseren om dit niet te doen met een paard jonger dan 3,5 jaar. Met de oefeningen vanaf de grond zou je vanaf 3 jaar rustig en kort wat mee kunnen pakken.

Is deze mini cursus echt gratis? Ja de cursus is 100% gratis! Er zit geen addertje onder het gras en je zit ook nergens aan vast :).

Wanneer start de mini cursus? De start datum van de mini cursus is nog niet bekend.

Wat als ik vragen heb? Je krijgt gratis toegang tot onze besloten facebookgroep waar je al je vragen kunt stellen aan ons en aan elkaar!

Hoelang is de lesstof te bekijken? De lesstof is beschikbaar zolang als de cursus duurt.

Kan ik de lesstof alleen op vaste tijden bekijken? Nee, tijdens de cursus kun je de lesstof bekijken op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Kan ik de video's downloaden? Nee, dit is niet toegestaan. De video's worden helemaal gratis vrijgegeven voor deze mini cursus en mogen daarbuiten niet gebruikt worden.

Waar kan ik de mini cursus vinden? Wanneer de mini cursus gestart is ontvang je elke dag om 09:00 een nieuwe cursusdag in je mailbox. 

Kan ik als de mini cursus voorbij is niet meer verder? Ja, zeker wel! We zullen de mogelijkheden bespreken op het einde van de mini cursus.

Aanmelden (gratis!)