2021 Jonge Paarden Traject Online

Wil je dit jaar ZELF je jonge paard beleren maar MET hulp? 

Wil je jouw jonge paard NIET wegbrengen naar een trainingsstal maar graag ZELF thuis beleren? Maar wil je dit WEL doen met behulp van een goed ontwikkelt trainingsprogramma? Doe dan mee met ons online intensief leertraject. Hiermee wordt je stap voor stap begeleid en groei je samen met je paard. Een investering voor jullie toekomst! 

Het volgende jaargang van het online intensief leerprogramma jonge paarden start weer in 2022. Wil jij als eerst op de hoogte zijn? Laat hieronder dan je mail adres achter.

Samen leren,
samen groeien!

Door zelf samen met je paard het traject van het beleren te doorlopen houd je de regie in handen en ben je zelf in staat om problemen in de toekomst te voorkomen of op te lossen..

Het beleren is zoveel meer dan enkel ruitermak maken.

Het proces van het beleren is je fundament voor de toekomst. Dit omvat veel meer dan enkel gewenning aan het zadel en de ruiter. Bereid je jonge paard voor in kleine en overzichtelijk stappen op zijn toekomst als rijpaard.

Fijne & betrouwbare rijpaarden worden niet geboren maar gemaakt.

Een goede start is het grootste geschenk wat je je paard mee kan geven voor zijn toekomst. Dit voorkomt veel rijkunstige & fysieke problemen. Ook zorgt een goed fundament voor veel meer voldoening & plezier in het rijden. 

Dit jaar kom je voor de keus te staan: zelf beleren of uit handen geven?

Spannend! Je paard is toe om rustig aan voorbereid te worden op zijn toekomst als rijpaard. Help! Wat komt er allemaal bij kijken? Heb jij als eigenaar WEL al een beetje handigheid maar heb je nog niet (meerdere) paarden zelf beleerd? Of heb je wel al meerdere paarden beleerd maar zou je graag een duidelijk stappenplan willen volgen?

Speciaal voor de jonge paarden eigenaar die zijn paard niet uit handen wil geven en samen met zijn paard deze geweldig leuke fase samen wil doorlopen hebben we een half jaar intensief leerprogramma ontwikkeld. 

In dit programma word je stap voor stap door een uitgebreid traject meegenomen in het beleren van je jonge paard. 

Om een veilig, betrouwbaar & relaxed rijpaard te krijgen, is het van belang dat je je paard meer leert dan enkel het zadel en de ruiter te accepteren. Juist door samen dit fundament te leggen voor de toekomst ontwikkel je een band. Je leert je paard om met plezier nieuwe dingen te leren en geeft hem vertrouwen mee in het werk. Het mentaal ontwikkelen van je paard en hem open stellen voor nieuwe dingen is een belangrijk onderdeel van het proces. Voorkom dat hij het zadelmak maken 'ondergaat' maar leer hem dat leren leuk kan zijn! Geef hem zelfvertrouwen en ontspanning mee. Leer hem dat jij een betrouwbare partner bent en dat jullie samen een team vormen. DAT is een goede basis voor de toekomst!

Maar ben ik wel goed genoeg? Kan ik dat wel zelf met behulp van jullie?

Wanneer je je paard wegbrengt, dan zul je het wanneer hij terug komt ook over moeten nemen. Je paard heeft (als het goed is) veel geleerd maar jij bent stil blijven staan. Je stapt dan in op een punt en moet dan vanaf daar een team gaan vormen. In mijn tijd als trainer heb ik vaak gezien dat dit voor veel eigenaren best een uitdaging kan zijn.

Ook het rijden daarna is voor veel mensen een uitdaging. Het rijden van jonge paarden is een vak apart.

Hoe fijn is het wanneer je zelf vanaf de eerste stappen betrokken bent in dit leerproces? Je weet precies wat je paard leert, bent actief en leert samen met hem om alle benodigde vaardigheden je eigen te maken. Daarbij is het geen haast werk. Je paard hoeft niet binnen 4 tot 6 weken klaar te zijn met zijn opleiding als rijpaard. Dit maakt de kans op fouten door tijdsdruk vele malen kleiner.

In ons intensief leerprogramma krijg je iedere maand duidelijke stap voor stap video's over de lesstof van die maand. Om je algehele kennis te vergroten over het trainen van jonge paarden is er iedere maand een webinar met een jonge paarden onderwerp. Voor al je vragen en advies is er ook maandelijks een vraag en antwoord meeting, waarbij je al je vragen kunt stellen EN trainingsvideo's kunt insturen om tips en adviezen te krijgen. Zo krijg je een duidelijk stap voor stap plan voor je training MET persoonlijk contact!

Mijn naam is Astrid vd Ploeg en de afgelopen 25 jaar heb ik me onder anderen gespecialiseerd in het beleren en herstarten van jonge paarden. Dit waren jonge paarden zonder rugzak maar ook veel paarden waarbij het al mis was gegaan. 

In deze periode heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. Met deze ervaring is het Online Intensief Programma voor Jonge Paarden ontwikkelt. Juist omdat ik weet hoe belangrijk het is om als eigenaar  samen met je jonge paard te groeien. Hierdoor wordt beleren plezier voor twee en kun je veel problemen in de toekomst voorkomen.

Graag help ik jou met een duidelijk plan van aanpak, zodat je je paard niet weg hoeft te brengen en je een goede start kunt maken. Het beleren van je jonge paard is de basis voor zijn toekomst & is super leuk en leerzaam.

Zullen we dit samen doen?

Ja, ik wil dit samen doen ➡

Inhoud

Het online intensief leerprogramma bestaat uit 6 modules met meer dan 170 onderwerpen. Elke maand wordt er een nieuwe module vrijgegeven. We starten elke nieuwe module met een live webinar en aansluitend vraag + antwoord. 

De modules zijn zo opgebouwd dat je middels instructievideo's stap voor stap meegenomen wordt in het proces van het beleren. Als senior-trainer weten we als geen ander dat ieder paard anders kan zijn en zijn we bekend met de escapes die een paard kan hebben. Hier houden we rekening mee in de instructievideo's en laten je verschillende mogelijke oplossingen zien. 

Het opbouwen van jouw kennis & vaardigheden is een belangrijke bouwsteen. Hier wordt dan ook extra aandacht aan besteed in de Me, Myself & I video's. In deze instructievideo's zoomen we in op JOU. Extra aandacht gaat hier naar het matchen van je intentie, lichaamsgebruik en gevoel in de oefening.

Module 1

Leiderschap & Vertrouwen

In deze eerste module draait het om leiderschap & vertrouwen. Vertrouwen is veel meer dan regelmatig een brokje geven of een geruststellend woordje. Paarden zijn kuddedieren, prooidieren en vluchtdieren. Wat betekend dit in je training? En hoe kun je hier op inspelen met je gedrag en reactie?

Het begrijpen hoe een jong paard vanuit zijn natuur denkt en handelt is belangrijk. Het maakt een groot verschil of je je paard 'temt' tijdens het zadelmak maken of dat je met hem samenwerkt vanuit zijn natuurlijk gedrag.

Voor je paard is rust, veiligheid, duidelijkheid en consequent handelen essentieel om zich veilig te kunnen voelen en jou als leider te kunnen zien.

En dit is weer heel belangrijk voor de veiligheid en het kunnen samenwerken. Wanneer het een keer spannend wordt later in het proces, is het veel veiliger wanneer je paard naar jou kijken - wat jij aangeeft dat er gaat gebeuren - in plaats van dat hij het op een lopen zet. 

De trainingsonderdelen waarin we in deze eerste module gaan werken zijn het loswerken en grondwerk. Ook de dagelijkse praktische handelingen komen aan de orde en het voorbereiden op de smid/ dierenarts/ geven van wormenkuur of enting.

Module 2

Connectie & Hulpgeving op de grond

Wanneer we de basis hebben gelegd in het vertrouwen en leiderschap, dan gaan we in deze tweede module verder met het verstevigen van de connectie en het aanleren van hulpgeving vanaf de grond. Naast dat we het paard aanspreken in zijn eigen taal, de taal van het paard, gaan we hem daarbij het a-b-c van onze taal uitleggen. 

Dit is belangrijk om later in je training een combinatie te kunnen maken van je primaire en secundaire hulpen. Primair is je communicatie op basis van intentie, energie, lichaamstaal, houding, positie en looprichting. Secundair zijn alle signalen welke je doorgeeft via materiaal: leadrope, halster, teugel, zweep/ stick/ aanwijsstokje.

De trainingsonderdelen waarin we werken zijn het vervolg-loswerken en vervolg-grondwerk.

Module 3

Nieuwe situaties & Afvloeien spanning

Wanneer we in 'normale' situaties een goede afspraak & verbinding hebben, dan gaan we in deze module aan de slag met het stretchen van de comfortzone van jou en je paard. 

Het doel van deze module is om je paard te leren omgaan met nieuwe situaties & om hem te leren zelf zijn spanning op een goede manier af te vloeien. 

We werken dus aan het zelfvertrouwen en de zelfregulatie van spanning. Paarden zijn vluchtdieren. Wanneer je jouw paard niet leert om op een positieve manier zijn spanning af te vloeien dan is de kans vrij groot als het voor hem (te) spannend wordt, dat hij op de vlucht gaat. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Dit is een hele belangrijke module voor de veiligheid EN het vertrouwen als combinatie. Voor het beleerproces maar zeker ook voor daarna. Je hebt hier je leven lang plezier van. Ook later op wedstrijd of wanneer je buiten spannende dingen tegenkomt. Hoe fijn is het wanneer je je paard al hebt geleerd hier anders mee om te gaan dan door te vluchten.

In deze module werken we in de verfijning van het loswerken & gewenning zadel & hoofdstel, gymnastiserend grondwerk & grondwerk ter voorbereiding op de ruiter, dubbele lange lijnen & training met opstakels in de omgeving en op het lichaam.

Module 4

Balans & Evenwicht 

In deze module gaan we je paard fysiek voorbereiden op het dragen van de ruiter. Het rijden van een paard is grotendeels gericht op het functioneel leren gebruiken van zijn lichaam onder de ruiter. Dit is van belang om het rijden prettig te maken voor de ruiter EN om te voorkomen dat je paard slijtage of blessures oploopt door verkeerde belasting. De grootste uitdaging voor jou als trainer is het omzetten van de natuurlijke scheefheid naar de rij-typische balans. Wanneer je hier geen aandacht aan zou besteden kan dit veel rij-technische problemen en blessures opleveren.

Hoe prettig is het dan wanneer je hier VOORDAT je gaat rijden al mee begonnen bent? Dit kan het rijden zoveel plezieriger en makkelijker maken voor jou en je paard! Problemen die niet ontstaan omdat ze voortijdig aangepakt zijn hoef je ook niet op te lossen achteraf!

In deze module gaan we dus aan de slag met rechtrichtende buigingsarbeid. Je leert je paard vanaf de grond zijn evenwicht en balans te verbeteren en je vermindert de natuurlijke scheefheid. Ook wordt je oog en gevoel ontwikkeld en leer je de scheefheden van je paard te herkennen en welke oefeningen je kunt inzetten om deze te verbeteren. Het ondertreden van zijn binnenachterbeen en de lengtebuiging zijn belangrijk om rechte! lijnen, hoeken, wendingen en voltes te maken.

Je zult merken dat hij zijn buikspieren leert aanspannen en dat zijn bovenlijn losser wordt. Dit komt de aanleuning ten goede!

We werken in deze module in het grondwerk, dubbele lange lijnen en aan de hand. 

Module 5

Ruiter & Rijden

En dan gaan we erop! In deze module de gewenning aan de ruiter en het eerste rijden. Voor het ruitermak maken zijn er twee mogelijkheden: met twee personen, dus met een helper vanaf de grond EN zelfstandig, dus zonder hulp. In deze module zullen we beide mogelijkheden laten zien. Je kunt dan zelf besluiten welke het beste bij jou & je paard past.

Maar, hoor ik je nu denken, ruitermak maken en het eerste rijden alleen??? Dus zonder helper! Is dat niet heel moeilijk en gevaarlijk?

Nee hoor! Juist heel erg veilig en handig. Geen agenda's meer naast elkaar, volledig contact met je paard tijdens het opstappen en rijden, niet afhankelijk van de kennis en kunde van de tweede persoon. Gewoon ZELF samen met je paard in alle rust door de stappen heen. Ik ben fan van het zelfstandig ruitermak maken  en ik denk jij ook wanneer je weet wat de voordelen zijn EN het stappenplan hebt om dit te doen. Appeltje - eitje en je hebt er niet meer vaardigheid voor nodig dan wanneer je het met zijn tweeën doet. 

Door je kennis over beide mogelijkheden te vergroten kun je hierin zelf bewuste keuzes maken. Voor beide mogelijkheden krijg je een uitgebreide instructie.

In deze module werken we aan de dubbele lange lijnen, gewenning ruiter, het eerste rijden en het zelfstandig rijden in de rijbak. Ook bespreken we in deze module alle onderwerpen met betrekking tot het rijden van jonge paarden wat je hem wil leren en welke uitdagingen je tegen kunt komen EN hun oplossingen. Super tof!

Module 6

Buitenrijden & Trailerladen

Het buitenrijden is een belangrijk onderdeel in de opleiding van je paard voor zijn mentale gezondheid EN voor het versterken van jullie band. Ook kan het voor een goede balans zorgen tussen werken in de rijbak en ontspanning. Maar..... dan moet het buitenrijden WEL ontspannend zijn! Om  in de toekomst ontspannen buitenritten te kunnen maken is het belangrijk jullie tijd besteden aan het leren buitenrijden. Veiligheid is een belangrijk punt zodra je met je paard de weg op gaat. Hier besteden we dan ook veel aandacht aan en je krijgt alle tools aangereikt om samen ontspannen & veilig op pad te kunnen. Dit geldt voor ALLE paarden. Ook de sensitieve hoog in het bloed staande dressuur gefokte warmbloeden. Samen vol vertrouwen de wijde wereld in. Ga je mee?

Modules

Module 1

 

Omgang

 • Benaderen en kennismaken
 • Omdoen van het halster

 • Meelopen aan het halster (achtje en met 2 personen, 1 persoon)

 • Leren vaststaan

 • Rustig stilstaan

 • Borstelen

 • Voeten optillen

 • Voorbereiden op de hoefsmid

 • Voorbereiden/geven wormenspuit

  Communicatie & leiderschap

 •  Jouw ruimte, mijn ruimte

 • Naderen en terugtrekken

 •  Leidend & drijvend gevoelig gebied

 • Richting

 • Samen op de cirkel

  Grondwerk

 • Leiden & volgen

 • Halthouden

 • Achterwaarts op techniek

 • Achterwaarts op ruimte

 • Jojo

 • Je ruimte bewaken

 • Controle snelheid

 • Controle richting

 

Module 2

 

Communicatie & leiderschap

 • Snelheid

 • Centrale positie

 • Hoek van 90 graden

  Grondwerk

 • Stelling

 • Hoofd laag

 • Pauze hokje

 • Verschillende leidposities 

 • Zigzag

 • Op pad sturen centrumpositie

 • Op pad sturen vanaf de voorkant

 • Cirkels stap

 • Rechte lijnen stap

 • Hoeken stap

 • Van hand veranderen

 • Cirkels draf

 • Rechte lijnen draf

 • Hoeken draf

 • Cirkels galop

 • Rechte lijnen galop

 • Hoeken galop

 • One-rein-stop

 • Verplaatsen achterhand

 • Verplaatsen voorhand

 

Module 3

 

Communicatie & leiderschap 

 • Ritme en beweging
 • Introductie barebackpad

  Grondwerk

 • Lus om de achterhand

 • Follow the lead

 • Schouderbuitenwaarts

 • Wijken

 • Cirkel werk vanaf een verhoging/ blok

 • Achterhand naar je toevragen ter voorbereiding op het inparkeren

 • Gewenning & desensibiliseren

 • Kennis maken met vreemde obstakels & ontwikkelen nieuwsgierigheid

 • Pionnen

 • Labyrint

 • Balkjes

 • Vliegengordijn

 • Zeil op de grond

 • Zeil langs de rijbaan

 • Vlag

 • Paraplu

 • Parasol

 • Vliegengordijn

 • Zeil op/om het lichaam

 • Gewenning op het lichaam

 • Zakje

 • Zeil op het lichaam

 • Leren omgaan met spanning en het maken van keuzes

 • Geluid

  Dubbele lange lijnen

 • Veilig opzetten dll

 • Cirkels

 • Rechte lijnen

 • Galop

 • Binnenlijn door de binnenste ring

Module 4

 

Communicatie & leiderschap

 • Introductie zadel

 • Introductie bit/hoofdstel

  Grondwerk

 • Leren inparkeren bij opstap

 •  Leren inparkeren bij bank/ alternatieve opstap

  Dubbele lange lijnen

 • Menpositie

 • Halthouden en wegstappen

 • Hoefslag volgen

 • Hoeken en wendingen

 • Rechte lijnen

 • Figuren

 • Wijken

 • Schouderbuitenwaarts

 • Van hand veranderen

 • Wisselen centrale positie & menpostitie

 • In menpositie over het erf

  Werken aan de hand

 • Uitleg scheefheden

 • Gewenning aan het zweepje

 • Snoepjes test

 • Vwnw, stelling & buiging in stilstand

 • Wegstappen

 • Achteruit op de cirkel

 • Cirkel vergroten en verkleinen

 • Hoefslag volgen

 • Rechte lijnen en cirkels

 • Wisselen van kant op de cirkel

 • Rijbaanfiguren

 • Wijken

 • Schouderbuitenwaarts

 

Module 5

 

Dubbele lange lijnen

 •  Overgang naar de draf

 • Hoefslag volgen in draf

 • Van hand veranderen in draf
  Figuren in draf

  Traject ruitermak maken & doorrijden

 • Traject ruitermak maken en doorrijden twee personen
 • Traject zelfstandig ruitermak maken en doorrijden
 • Materiaal 
 • Gewenning ruiter
 • Gehoorzaamheid & Leiderschap
 • Veiligheid
 • Afstemmen hulpgeving
 • Zelfstandig rijden in kleine ruimte & rijbak
 • Verfijning hulpen onder het zadel
 • Afvloeien spanning onder het zadel
 • Motiveren & Connectie onder het zadel
 • Verbeteren Balans & Evenwicht

 Module 6

Buitenrijden & Trailerladen

 • Het belang van voorbereidend grondwerk
 • Samen de wereld verkennen leidende positie
 • Op en afstappen
 • Opbouw vanaf het zadel
 • Wat te doen in spannende situaties

  Trailerladen

 • Theorie
 • Voorbereidend grondwerk
 • Afstemmen om de trailer heen
 • Aanlopen tot de klep en hoofd laag
 • Gewenning tussen de lijnen en eerste stap naar voren
 • Voor de klep eerste stap naar voren
 • De trailer inlopen
 • Het sluiten van de stang
 • Het sluiten van de klep
 • Rijden

Extra uitgelichte thema's

 • Gebruik van het stokje om je hulpen te ondersteunen

 • Leer je paard reageren op je houding en zit hulpen

 • Hoe leer je je paard vlot reageren op je been?

 • Hoe leer je je paard makkelijk terug te komen in tempo?

 • Stuurhulpen bij jonge paarden

 • Teugelcontact

 • Inwerking binnen en buitenteugel

 • Overgangen tempowisselingen

 • Stelling en buiging

 • Houding & zit van de ruiter bij jonge paarden

 • Het ontwikkelen van een goede aanleuning

 • Hoe houd je rekening met zijn natuurlijke scheefheid & hoe verbeter je dit?

 • Maak je paard dapper onder het zadel en leer om te gaan met Spooky Corners

 

Vervolg module 5

Gewenning ruiter in beperkte ruimte

 • Inparkeren
 • Aanraken en kloppen
 • Gewenning stokje over het paard heen
 • One rein stop links rechts en van je af
 • Voet in de beugel links rechts
 • Zwaaien been links/ rechts
 • Hangen links rechts
 • Opstappen en andere kant eraf
 • Opstappen en one rein
 • Achterhand verplaatse
 • Pauze hokje
 • Voorhand verplaatsen
 • Achterwaarts
 • Eerste passen voorwaarts
 • Stoppen door one rein stop
 • Halthouden
 • Linksom stappen
 • Rechtsom stappen
 • Volte vergroten en verkleinen
 • Hand hand veranderen
 • Overgang naar de draf
 • Door draven
 • Volte vergroten en verkleinen
 • Galop

Gewenning en rijden ruiter in de rijbak

 • Opstappen rijbak
 • Gehoorzaamheidsoefeningen ( one-rein-stop, verplaatsen achterhand, verplaatsen voorhand, achterwaarts, voorwaarts)
 • Pauze hokje
 • Wegstappen en halthouden
 • Volgen hoefslag
 • Hoeken en wendingen
 • Cirkels
 • Figuren rijbaan
 • Overgang naar de draf
 • Lange zijdes draf
 • Hoeken in draf
 • Cirkels
 • Cirkels vergroten en verkleinen
 • Wijken
 • Schouderbuitenwaarts
 • Galop

 

Zelfstandig beleren

 

Voor het ruitermak maken zijn er twee mogelijkheden: met twee personen, dus met een helper vanaf de grond EN zelfstandig, dus zonder hulp. In ons programma zullen we beide mogelijkheden laten zien. Je kunt dan zelf besluiten welke het beste bij jou & je paard past.

Zelfstandig beleren zonder helper op de grond moeilijk? Dat hoeft helemaal niet!

Wanneer we denken aan zadelmak maken en doorrijden, dan denken we vaak dat je dit met twee personen MOET doen. Het klopt dat dit vaak zo gebeurt maar.... het is zeker niet de enige manier. Het hele proces van beleren, zadelmak maken en doorrijden kun je ook prima zelfstandig, zonder hulp vanaf de grond. 

Echter is het wel belangrijk dat je een aangepaste route volgt. Deze route zorgt ervoor dat je dit prima alleen kan, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Sterker nog, mijn eigen voorkeur gaat naar het zelfstandig beleren. Waarom?

** Je bent niet afhankelijk van de tijd en het kunnen maken van een afspraak met je helper. Je kunt je eigen planning maken. Dit zorgt voor minder druk op je agenda en geeft meer kans op het nakomen van je trainingen. Ken je de frustratie van het klaar staan met je paard en dat de andere persoon weer te laat is of de afspraak (weer) afzegt?   

** Minder kans op miscommunicatie. Je hebt enkel de communicatie tussen jou en je paard. En je hoeft niet je aandacht te richten op de helper op de grond en met hem/haar afstemmen wie wat en wanneer doet.

** Connectie -  Door het zelfstandig te doen blijf je in verbinding met je paard tijdens het werk. Je kunt zelf beslissen wanneer het goed voelt om een stap verder te gaan (en wanneer niet!)

** Afstemmen van de hulpgeving is meteen vanaf het eerste moment. Je hoeft niet eerst als 'pop' zo rustig mogelijk te zitten. Je bent meteen aanwezig voor je paard en blijft in contact.De kans dat hij later schrikt van je beweging of hulpgeving is vele malen kleiner. 

** Er is geen overgangsfase tussen het eerste stappen aan het handje, dan aan de lijn en daarna zelfstandig in de rijbak. Vanaf het eerste zitten ben je los en zelfstandig. De opbouw van het eerste zitten naar het rijden toe verloopt heel vloeiend. Dit zorgt ook voor veel minder angst bij jou als ruiter. Je bent en blijft namelijk vanaf het begin in contact met je paard en in controle. 

** Door je voorbereiding haal je alle spanning, onzekerheid en onverwachte reacties van je paard eruit. Je bent dus vanaf het begin een team!

Live activiteiten

Live webinars

 • Module 1: Fysieke & mentale belasting van het jonge paard.
 • Module 2: Paardentypen op basis van de 5 elementen & je training.
 • Module 3: Keuze voor het zadel en hoofdstel 
 • Module 4: Alleen ruitermak maken of met een tweede persoon erbij?
 • Module 5: Het rijden van een jong paard.
 • Module 6: Hoe train ik mijn paard verder na het beleren.?

Data's live contact momenten

Tijdstip: 20:00 uur

 • 17 april gezamenlijke opening programma
 • 18 april webinar + Q&A
 • 16 mei webinar + Q&A
 • 20 juni webinar + Q&A
 • 18 juli webinar + Q&A
 • 15 aug webinar + Q&A
 • 19 sept webinar + Q&A

** Kun je een dag niet? Geen probleem! De webinars en Q&A zijn terug te kijken en blijven voor jou als deelnemer onbeperkt beschikbaar.

Voor wie is dit programma geschikt

Voor wie is dit programma geschikt

Voor eigenaren die het beleer traject zelf willen doorlopen maar wél met een duidelijk stappenplan & persoonlijk contact

Voor eigenaren die willen leren om hun paard zelfstandig te beleren 

Voor eigenaren die samen met een vriendin, stalgenoot of instructeur hun paard willen beleren

Voor trainers/ instructeurs die hun kennis over het beleren van jonge paarden willen vergroten

Voor (oudere) paarden waarbij belangrijke bouwstenen in de training missen

Voor paarden die opnieuw beleerd gaan worden 
(herstarters)

Voor paarden die in de toekomst beleerd gaan worden maar waarbij de eigenaar al rustig wil beginnen met voorbereiding

Voor paarden die dit jaar klaar zijn om beleerd te worden

Instap niveau

GO

 

Wanneer is dit het juiste programma voor mij en ben ik goed genoeg om deel te nemen?

Wij kijken niet naar wedstrijdniveau of oefeningen die je beheerst. Het is vooral belangrijk dat je in de afgelopen jaren wat kilometers hebt gemaakt. Je kunt prima in dit programma mee komen wanneer:

 • Je enkele jaren ervaring hebt en al enige handigheid hebt met paarden.
 • Je de tijd wil nemen om rustig een stabiele basis te leggen.
 • Je positief bent ingesteld en bereid bent aan jezelf te werken.
 • Je ontspanning en het mentale welzijn van je paard net zo belangrijk vind als technische vaardigheden.
 • Je openstaat om te leren (dit is het aller belangrijkste!!!)

NO GO

 

Wanneer is dit niet het geschikte programma voor mij? 

Het programma is niet geschikt voor je of het is verstandig om zelf eerst nog een aantal tussen stappen te nemen voordat je met dit programma aan het werk gaat wanneer:

 • Je nog niet zo lang paardrijd
 • Je graag zo snel mogelijk wil rijden
 • Je angst hebt tijdens het rijden, ook op een ouder paard
 • Je niet graag aan jezelf werkt maar vind dat je paard zich aan jou moet aanpassen
 • Je het plaatje tijdens het rijden erg belangrijk vind vanaf het begin
 • Je het zadelmak maken even tussendoor wil doen

 

Wat als ik vragen heb?

 • Wij zijn elke dag bereikbaar via in de besloten facebookgroep, per mail en PB.
 • De besloten facebook groep is ALLEEN voor leerlingen van het jonge paarden programma dus je bent daar 100% veilig.
 • Je kunt ook vragen stellen / bespreken met mede leerlingen.
 • Maandelijkse LIVE vraag & antwoord met ons.
 • Mogelijkheid tot insturen van eigen trainingsvideo's in de besloten facebookgroep.

Na dit programma:

 • Heb je een stevig fundament gelegd voor jou & je paard voor de toekomst.
 • Is de band met je paard enorm gegroeid.
 • Heb je een rijpaard dat ontspannen, netjes in aanleuning, licht op de hulpen en vol vertrouwen onder het zadel is. Zowel in de rijbak als buiten.
 • Ben je een ruiter die ontspannen en zelfverzekerd een jong paard kan rijden.
 • Is je paard beleerd zonder tijdsdruk of overbelasting.
 • Heb je veel geleerd & plezier gehad tijdens het beleren.
 • Ben je trots op jezelf dat je het beleren toch zelf gedaan hebt!

Waarde

 • 6 modules met meer dan 200 onderwerpen 
 • 3 aanvullende modules met meer dan 90 onderwerpen 
 • Me, myself and I video's 
 • 6x werkboek 
 • 6x live webinar 
 • 6x live Q&A
 • Aanvullende video's over meest gestelde vragen 
 • # Bonus 1 4x webinar replay over jonge paarden 
 • # Bonus 2 online workshop houding & zit voor de Ruiter 

Totale waarde: ---

 

Nu met eenmalige lage instap prijs voor dit tweede jaargang €---

14 dagen niet goed geld terug garantie!

Bij ons zit je helemaal veilig. Als het programma toch niet is wat je verwacht had dan krijg je binnen 14 dagen het volledige bedrag terug! Je hoeft daarvoor alleen maar een mailtje te sturen naar [email protected] :).

Het volgende jaargang van het online intensief leerprogramma jonge paarden start weer in 2022. Wil jij als eerst op de hoogte zijn? Laat hieronder dan je mail adres achter.

 

€695,-

Dit is een eenmalig bedrag.

 

€265 p/m

Dit is geen abonnement! Maar een maandelijkse termijnbetaling over een periode van 3 maanden.


€139 p/m

Dit is geen abonnement! Maar een maandelijkse termijnbetaling over een periode van 6 maanden.

Op een rijtje wat je krijgt

 • 6 modules met meer dan 200 onderwerpen 
 • 3 aanvullende modules met meer dan 90 onderwerpen 
 • 6x werkboek 
 • PDF bestanden
 • Tekeningen en formulieren
 • 6x live webinar 
 • 6x live Q&A 
 • Me, myself & I video's
 • Aanvullende video's over meest gestelde vragen 
 • Toegang tot besloten community met enkel mede studenten van dit traject
 • Mogelijkheid tot het stellen van vragen aan ons en aan elkaar
 • Mogelijkheid tot het insturen van trainingsvideo's in de community waar wij altijd bij mee kijken 
 • Onbeperkt toegang (life-time acces) tot al het lesmateriaal
 • # Bonus 1 vier webinars replay over jonge paarden
 • # Bonus 2 Be Brave Pakket voor jonge paarden (klaphandjes & ratel)
 • # Bonus 3 Online Workshop Houding & Zit voor de Ruiter

Hoe gaat het na aanschaf in zijn werk

 • We starten gezamenlijk op zaterdag 17 april
 • Elke maand word er een nieuwe module vrijgegeven
 • We starten elke module gezamenlijk met een webinar en Q&A
 • Tijdens het online leer programma houden we intensief contact met elkaar
 • Wanneer het intensief leer programma na 6 maanden is afgelopen blijf je toegang houden tot alle lesstof (life-time acces)
 • Je kunt het programma zo vaak doorlopen als je wil
 • Je kunt de lesstof overal bekijken (ook op stal). Het enigste wat je nodig hebt is een goede internet verbinding

 

€695,-

Dit is een eenmalig bedrag.

 

€265 p/m

Dit is geen abonnement! Maar een maandelijkse termijnbetaling over een periode van 3 maanden.


€139 p/m

Dit is geen abonnement! Maar een maandelijkse termijnbetaling over een periode van 6 maanden.

Het volgende jaargang van het online intensief leerprogramma jonge paarden start weer in 2022. Wil jij als eerst op de hoogte zijn? Laat hieronder dan je mail adres achter.

Meest gestelde vragen

 

€695,-

Dit is een eenmalig bedrag.

 

€265 p/m

Dit is geen abonnement! Maar een maandelijkse termijnbetaling over een periode van 3 maanden.


€139 p/m

Dit is geen abonnement! Maar een maandelijkse termijnbetaling over een periode van 6 maanden.